Nastavak uspešne saradnje Ministarstva zdravlja i Saveta Evrope

Bez autora
Aug 29 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i šef Misije Saveta Evrope u Srbiji Antje Rotemund izrazile su danas spremnost da se nastavi uspešna saradnja, naročito na planu davanja podsticaja poštovanju ljudskih prava i ljudskog dostojanstva. Đukić-Dejanović je tokom današnjeg sastanka navela da će uskoro na javnu raspravu, a zatim u Skupštinu Srbije biti upućen Nacrt zakona o zaštiti prava pacijenata. Ona je ukazala na to da je jedan od važnih planova resornog ministarstva i unapređenje rada zdravstvenih segmenata u ustanovama socijalne zaštite i zatvorima, kao i kada je reč o zdravstvenoj zaštiti zavisnika od psihoaktivnih supstanci mlađih od 18 godina. Rotemund je prihvatila poziv Đukić-Dejanović da 4. oktobra ove godine prisustvuje otvaranju Regionalnog centra za razvoj zdravlja za oblast akreditacije i kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u okviru Zdravstvene mreže jugoistočne Evrope.

Nastavak uspešne saradnje Ministarstva zdravlja i Saveta EvropeMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i šef Misije Saveta Evrope u Srbiji Antje Rotemund izrazile su danas spremnost da se nastavi uspešna saradnja, naročito na planu davanja podsticaja poštovanju ljudskih prava i ljudskog dostojanstva.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da je Đukić-Dejanović tokom današnjeg sastanka navela da će uskoro na javnu raspravu, a zatim u Skupštinu Srbije biti upućen Nacrt zakona o zaštiti prava pacijenata.

Ona je ukazala na to da je jedan od važnih planova resornog ministarstva i unapređenje rada zdravstvenih segmenata u ustanovama socijalne zaštite i zatvorima, kao i kada je reč o zdravstvenoj zaštiti zavisnika od psihoaktivnih supstanci mlađih od 18 godina.

Rotemund je prihvatila poziv Đukić-Dejanović da 4. oktobra ove godine prisustvuje otvaranju Regionalnog centra za razvoj zdravlja za oblast akreditacije i kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u okviru Zdravstvene mreže jugoistočne Evrope.

Slavica Đukić-Dejanović sastala se i sa direktorom Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Juditom Rajhenberg. Tokom sastanka je ocenjeno da je neophodno nastaviti uspešnu saradnju na zaštiti dečjih prava u okviru Programa za Srbiju do 2015. godine, sa fokusom na reformske procese vezane za socijalnu inkluziju najranjivije dece i mladih.

Takođe, postignuta je saglasnost o procesu mapiranja usluga i procene kapaciteta vezanih za pomoć roditeljima i deci u periodu od začeća do treće godine deteta i istaknuta važnost zdravstveno-obrazovnog rada, dodaje se u saopštenju resornog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik